Udgivet i Skriv en kommentar

Annette kage aka Smedegårdskage

smedegårdskage - opskrift fra mikrobageriet "i ny & næ"

Firkantet bageform: ca. 24 x 34 cm

Ingredienser:

  • 200 g mælk
  • 50 g smør
  • 4 æg (ca. 200 g)
  • 300 g rørsukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 tsk bagepulver

Overtræk:

  • 200 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 20 g mælk
  • 20 g kakao
  • ·100 g havregryn

Fremgangmåde:

  1. Tænd ovnen på 175 grader over/under varme
  2. Smelt smør i en lille tykbundet gryde ved svag varme. Så snart smørret er smeltet tilsættes mælken og der slukkes for blusset.
  3. Æg og sukker piskes lyst og luftigt, imens måles de tørre ingredienser af og blandes sammen.
  4. Vend melblandingen og smør blandingen i æggesnapsen, når æggesnapsen er pisket lys of luftig.
  5. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir.
  6. Bag kagen midt i oven i ca. 35 minutter.
  7. Kom alle ingredienserne til overtræk i en lille tykbundet grydet og smelt det ved lav varme.
  8. Når kagen er færdigbagt hældes overtrækket over kagen og fordeles jævnt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *